Prva medalja na Europskom prvenstvu u  Beogradu

Prva medalja na Europskom prvenstvu u Beogradu

Marcela Marić,  članica KSV Zadar, osvojila  je brončanu medalju na dasci  1 m na Europskom juniorskom prvenstvu u skokovima  u vodu koje se održava u  Beogradu. Zadranka je s  310.40 bodova u finalu  mlađih juniorki zauzela treće  mjesto, iza Ruskinja Marije  Polyakone (339.00) i Elene  Chernykh (320.00). Marić je  tako ostvarila najveći hrvatski  uspjeh u povijesti u skokovima u vodu. Medalju je Marcela najavila već u kvalifikacijama, kada je u konkurenciji 18 natjecateljica također imala treći rezultat  (295,90), a ispred nje su, kao i  u finalu, bile Ruskinje Polyaknova (330.20) i Chernykh  (304.60).

– Brončana medalja je  odličan rezultat, iako je točno  i da Marcela može još bolje.  Na treningu prije finala imala  je bolje skokove nego u finalu, a njeni najbolji ovosezonski rezultati na 1 m  garantirali bi joj najmanje  srebrnu medalju. Vrlo loše  vrijeme i trema, također, su  učinili svoje. Međutim, na  Marceli je bio veliki teret  osvajanja medalje, posebno  nakon kiksa u prvom nastupu  na tornju gdje smo zapravo  očekivali osvajanje medalje.  Stoga je ovo definitivno veliki  rezultat – naglasio je Marko  Sutlović, Marcelin trener.

Odmah nakon proglašenja  najboljih na 1 m održano je  finale u sinkro skokovima u  kojima se Zadranka natjecala  s Majom Borić, članicom  Trešnjevke. Hrvatska kombinacija u konkurenciji deset  parova zauzela je sedmo  mjesto.

– Marcela i Maja mogu  bolje od sedmog mjesta.  Međutim, obje su bile dosta  euforične nakon 1 m, jer je  Marcela osvojila medalju, a  Maja je ušla u finale, što je  također dobar rezultat – podvukao je Sutlović.

tabs-top
WordPress › Error

There has been a critical error on this website.

Learn more about troubleshooting WordPress.