8 medalja na Mediteranskom kupu

8 medalja na Mediteranskom kupu

U Rijeci je ovog vikenda održan Mediteranski Kup u skokovima u vodu. Organizator je bio Hrvatski savez za skokove u vodu, a nastupilo je 9 reprezentacija među kojima i domaćin Hrvatska. Osim Hrvatske nastupile su reprezentacije Italije, Švicarske, Grčke, Turske, Egipta, Srbije, Francuske i Bugarske. Sve reprezentacije došle su u najjačem sastavu, a nedostajala je jedino reprezentacija Španjolske. Ovaj Mediteranski kup je po kvaliteti bio najjači do sada, i bio je vrhunski organiziran. Natjecanje je nadzirao predstavnik Len-e koji je ujedno radio i valorizaciju sudaca, a prisutan je bio i glavni tajnik Comena-a. Natjecalo se u tri dicipline, daska 1 i 3 metra te toranj, a natjecanje se održalo za mlađe juniore i kadete.
Hrvatska reprezentacija osvojila je 9 medalja od čega je 8 medalja osvojio trojac KSV Zadar (Hana Kovačević te Maro i Marcela Marić). Ukupno su naši skakači osvojili 5 zlata, 3 srebra i jednu broncu. U ukupnom poretku Hrvatska je zauzela odlično 3.mjesto.
Hrvatsku reprezentaciju predstavljalo je 7 natjecatelja: Marcela Marić, Maro Marić, Hana Kovačević (svi Zadar), Roko Sipina (Arno), Franko Basler (Dive), Juraj Melša i Maja Borić (Trešnjevka).
Marcela Marić (Zadar, mladja juniorka) postala je prvak Mediterana sa daske 1metar (297 bodova) i sa tornja (303 boda), dok je sa daske 3 metra (332 boda) zauzela 2. mjesto.
Hana Kovačević (Zadar, kadetkinja) postala je prvak Mediterana sa daske 3metra (191 bod) i sa tornja (158 bodova), dok je sa daske 1 metar (179 bodova) zauzela 2. mjesto.
Maro Marić (Zadar, kadet) postao je prvak Mediterana sa daske 1metar (210 bodova), sa tornja (303 boda) je zauzeo drugo mjesto, dok je sa daske 1 metar (179 bodova) bio četvrti.
Franko Basler (Dive, stariji kadet) osvojio je 3. mjesto sa daske 1m, dok je sa tornja i sa daske 3m zauzeo odlično 4.mjesto
Juraj Melša (Trešnjevka, stariji kadet) osvojio je 5. mjesto sa daske 1m, dok je sa tornja i sa daske 3m zauzeo 8.mjesto
Maja Borić (Trešnjevka mlađa kadetkinja) je na svim disciplinama zauela 4. mjesto
Roko Sipina (Arno, kadet) je sa daske 1 metar zauzeo 7. mjesto sa osvojena 152 boda, a na tornju je uz osvojenih 157 bodova ponovno zauzeo 7. mjesto.
Idući vikend u Zagrebu održava se prvenstvo Hrvarske za seniore, što je ujedno i posljednje natjecanje u ovoj sezoni, nakon čega skakači u vodu idu na zasluženi odmor prije priprema za iduću sezonu.